Kao i svake godine, povodom obilježavanja Dana općine Srebrenik PED Majevica iz Srebrenika tradicionalnim pohodom na pravcu Dom Kulture- Stari Grad - Planinarski dom "Lipici" – izletište Okresanica, obilježava dan grada Srebrenika koji se slavi 15. veljace .

Srebrenik se u povijesti prvi put spominje 15. veljače 1333. godine i zapravo je u ovoj Povelji prvi pisani dokument o postojanju ovog drevnog grada kojom bosanski ban Stjepan II Kotromanić, Dubrovačkoj republici ustupa Ston i Rat, otvarajući trgovačke puteve Dubrovnika s Bosnom.

 „Povelji u pohode“ se ubraja u najposjećenije susrete planinara u BiH. Pored brojnih domaćih planinarskih društava, veliki je broj i društava iz susjedne  Hrvatske i Srbije. Zanimljiv je dakako podatak domaćina da je na ovogodišnjim susretima podijeljeno oko 1.400 besplatnih porcija planinarskog graha, i isto toliko (...i mnogo više) besplatnih domaćih kolača.

Naše planinarsko društvo ove godine je sudjelovalo sa ukupno 12 članova.

Hvala domaćinu kojega lijepo vrijeme uvijek prati na susretima. Vedro !!!

Više slika na Album 2: https://www.facebook.com/pd.granas/posts/pfbid0JKQB7qMaUEWMNQYGTg5aQV2fKoMc3Ap3d1q6gSpnkKdsmv1b27fBGsmfEBcuYBZ4l

Album 1 : https://www.facebook.com/pd.granas/posts/pfbid02zstpeHCf3eFNwaZFfCcXDJS4Khfm3EMmdHyjsMPk76yQXVsAxQgTgnBV5NvZoc4ol

 

Brčko distrikt Vrijeme