Planinarski hod „Od Ivane do Tadije“ u organizaciji PD „Dilj-Gora“ je manifestacija koja spaja svijet planinarstva i književnosti, a posvećena je velikim književnicima Ivani Brlić-Mažuranić i Dragutinu Tadijanoviću, koji su živjeli na ovim prostorima i koje je ljepota Diljske prirode inspirirala za mnoga njihova djela.

Okupljanje je bilo  u 9,00 do 9,30 sati ispred planinarskog doma Đuro Pilar u Brodskom Vinogorju odakle se krenulo na pohod, a planinarska „karavana“ vođena je  stručnim vodičima. Organizirane su tri staze, pa su svi  svi mogli izabrati dužinu hodanja koju smatraju najprikladnijom za svoju „proljetnu kondiciju“.  

Odabrana grupa „Granaša“ i "Njivce" Bijela hodala je prikladnu trosatnu stazu na pravcu Planinarski dom „Đuro Pilar“– Brlićevac (ljetnikovac obitelji Brlić gdje je boravila i pisala Ivana Brlić-Mažuranić)  – Šuma Striborova (uređeno dječje igralište s likovima od drveta iz bajki I.B. Mažuranić) – planinarski dom „Đuro Pilar“. Svi sudionici su se pogostili prigodnim ručkom po “planinarskim” cijenama,  nakon čega je uslijedilo veselo “planinarsko” druženje uz glazbu.

Brčko distrikt Vrijeme