Pet članova PD Granaš u polasku je dana 01. travnja na sedmodnevni obilazak planinarsko-turističke staze Via Brattia. VIA BRATTIA je kružna turističko – planinarska staza, ukupne dužine od oko 140 km, koja u prekrasnu pješačku cjelinu povezuje veći broj bračkih naselja i dvanaest (12) najatraktivnijih kulturno – povijesnih otočkih lokacija.

VIA BRATTIA prolazi središtima mnogih prekrasnih i živopisnih bračkih naselja – Supetra, Miraca, Sutivana, Bobovišća na moru, Ložišća, Bobovišća, Milne, Murvice, Bola, Sumartina, Povalja, Pučišća, Postira, Škripa, i vodi vas do nekih od najljepših bračkih plaža i uvala – Zlatnog rata, Farske, Murvice, Lovrečine, Smrke…

S obzirom da je staza kružna, markirana je u oba smjera te na nju možete krenuti iz bilo kojeg od gore spomenutih naselja, jednostavno prateći markaciju plavo – bijele boje.

Na vidnom mjestu na svakom od lokaliteta označenim brojevima od 1 do 12 nalazi se pečat.

Pečat treba otisnuti na za to predviđeno mjesto na zadnjoj stranici karte koja se može preuzeti u nekom od Turističko – informativnih centara na otoku Braču (Supetar, Sutivan, Milna, Bol, Postira, Pučišća, Sumartin).

Potrebno je imati  sa sobom tekućinu za pečat. Mjesto za pečat obilježeno je brojkom lokaliteta.

Kod obilaska svih 12 lokaliteta svi pečati se nalaze na zadnjoj stranici karte, a pred korisnikom će se stvoriti grb otoka Brača odnosno slika Sv. Jurja, zaštitnika otoka Brača kako ubija zmaja.

Ta slika se može uokviriti i na taj način dobiti suvenir s ovog putovanja i podsjetnik na, nadamo se, lijepo i nesvakidašnje iskustvo s otoka Brača.

Brčko distrikt Vrijeme