Iznimno bogat planinarski vikend je iza nas. U sklopu obilježavanja 22. obljetnice osnutka Brčko distrikta u subotu 05. ožujka regionalni susretu planinara održali su se kod PD „Granaš“, a nastavak planinarskih susreta bio je i u nedjelju kod PD „Platani“.

Planinarsko društvo „Team Work – timski rad“ Maoča, bilo je domaćin biciklijade i ZIP LINE atrakcije.

Zbog gustog sadržaja manifestacija kojima se obilježava obljetnica osnutka Brčko distrikta, vidljiv je bio manjak učesnika na pojedinim susretima, ali uprkos varljivom vremenu  istinski zaljubljenici u planine i planinarstvo imali su prilike uživati u lijepim krajolicima i planinarskim veselicama.

Kako bi ubuduće planinarski sadržaj kao aktivnost u sklopu obilježavanja Dana Brčko distrikta bio bogatiji i posjećeniji, postoji inicijativa zajedničke organizacije planinarskih susreta od strane aktivnih društava/udruženja iz Brčko distrikta gdje bi više različitih planinarskih dešavanja činili jednu cjelinu. Smatramo da bi planinarstvo u Brčko distriktu dobilo još više na zamahu te bi na kvalitetniji način bilo promovirano i kao ponuda turističkih potencijala naše općine.

 

Brčko distrikt Vrijeme