Memorijalni skup planinara "Ivica Plazonić" održan je od 16. - 19. srpnja 2021 godine u Masnoj luci - Blidinje. U sklopu susreta izvršen je uspon na najviši vrh Čvrsnice - Pločno (2.228 m n/v). Povodom 25 godina postojanja Planinarskog saveza Herceg-Bosne izrađena je i Monografija imena "Kad čovjek postane planina" a čija je prezentacija izvršena u planinarskom domu "Masna luka" kojim gospodari HPD "Pločno" Posušje.

Autori Monografije:  Poštujući i uvažavajući sve neosporne povijesne činjenice i imena ljudi koja su utkana u povijest planinarstva, potrudili smo se iz ovog sadašnjeg trenutka u kojem živimo, sagledati cjelovitu sliku i prenijeti je kroz ovu knjigu generacijama koje tek uče kako vezati gojzerice... Planinarstvo je poput svojevrsne tihe revolucije donijelo nove načine razmišljanja, i u vrijednosti koje donosi, i u pojedincu, i u zajednici. Takve vrijednosti nitko ne može osporiti, jer su univerzalne. U usporedbi s bilo čime te vrijednosti se nameću  kao prioritet, kao civilizacijska vrednota...

Predsjednik PS HB : "Ova monografija „Kad čovjek postane planina“ koja ni po formi ni po sadržaju nije klasična monografija, ima za cilj ukratko opisati i dočarati sve ono što nam se događalo kroz različita vremenska razdoblja planinarstva kod nas i u svijetu, pokazati nam kako se cijene ljudske i planinarske vrijednosti, nadalje upoznati nas sa članicama Saveza i njihovim ljudskim i materijalnim potencijalima."

Planinarski savez Herceg Bosne za ovih prvih 25 godina svog postojanja zaista ima na čemu biti ponosan. Ova knjiga govori o entuzijazmu i želji svih članica Saveza da iza sebe ostave jasan trag kroz planine, šume i  doline, koji će buduće generacije moći prepoznati, obnoviti i s ponosom hodati njima.

Brčko distrikt Vrijeme