Prema planiranom Protokolu obilježavanja 21. obljetnice postojanja Brčko distrikta, u subotu 13. ožujka 2021. godine kod planinarskog doma Sveti Bernard održani su susreti planinara.


U susretima planinara učestvovalo je 11 predstavnika planinarskih društava iz okruženja sa nešto manje od 100 planinara i izletnika. Hodalo se u dva pravca na Stazi 2 "Štrepci, ukupne duljine 8,5 kilometara te na Stazi 3 "Peškiri" ukupne duljine 6,2 kilometra. Iako prognoza vremena nije bila obećavajuća, te noć prije susreta pala je iznimna količina kiše, na dan susreta bilo je lijepo i sunčano vrijeme.
Samu organizaciju susreta dodatno je "sputala" pogoršana epidemiološka situacija i svakako nove epidemiološke mjere koje su stupile na snagu dan prije. Iz izričitih naredbi kriznog Stožera Vlade Brčko distrikta, planirana glazba u živo se morala otkazati.
Svakako, dodatne epidemiološke mjere "ostavile" su kod kuće brojne zaljubljenike u prirodu. Nakon ishodanih staza, za sve sudionike i goste poslužen je bogati planinarski čobanac.

Brčko distrikt Vrijeme