Drugi Majevica trail održan je u subotu 26.09.2020. godine kod planinarskog doma Sveti Bernard u Gornjem Zoviku, domaćina Planinarskog društva „Granaš“ Brčko a u organizaciji Trkačko rekreativnog kluba „Majevica“ Brčko.


Prva trka startovala je u 11.00 sati, a start i cilj sve tri trke kretale su i završavale kod Planinarskog doma “Sveti Bernard” u naselju Gornji Zovik. Takmičari su mogli da biraju jednu od tri staze.
"Red trail" duljine 25 km najbrže su prešli u muškoj konkurenciji
1. Džemal Jašarević
2. Dalibor Pajić
3. Mladen Nedić
U ženskoj konkurenciji „Red trail“ najbrže su prešle
1. Snježana Pisarić
2. Milica Mišel
3. Melika Brkić
"Blue trail" bila je duljine 15 km, a na postolje u muškoj konkurenciji su se popeli
1. Nandino Malešević
2. Mato Mićanović
3. Bojan Pajić
U ženskoj konkurenciji najbolje su bile
1. Tanja Šarenac
2. Sara Skomorac
Najkraći "Green trail" od 5 km u muškoj konkurenciji najbrže su prešli
1. Aleksandar Danilović
2. Vuk Soja
3. Dejan Maksimović,
U ženskoj konkurenciji
1. Nevena Lukić,
2. Mirsada Jahić Zenuni
3. Jelena Arsič
Trail utrka je rezultat iznimne suradnje dvije grupe ljudi okupljenih oko istih ili sličnih pogleda očuvanja prirodne sredine i planine Majevice i uživanja u svim blagodatima koje priroda i planina pružaju. Iako ograničeni epidemiološkim mjerama zbog pandemije, aktualna situacija nije bila nepremostiva prepreka kako za organizatora, tako i za učesnike Traila.
Vremenska prognoza je takođe bila razlog otkazivanja dolaska pojedninih učesnika, ali vrijeme nas je podarilo skoro pa idealnim uvjetima. U popodnevnim satima obližnji grad Brčko zadesilo je nevrijeme pri čemu je padala i obilna tuča (led) što se moglo promatrati sa vidikovca a da pri tomu na mjestu održavanja utrke nije pala niti kap kiše.
Željko Novaković : „Bili smo počašćeni učešćem i nekih zvučnih imena kao što su Džemal Jašarević Džemo, najprepoznatljivije ime bosanskohercegovačkog trejla, Snježana Pisarić, šampionka Republike Srpske u planinskom trčanju, čelični Mladen Nedić, trostruki triatlonac iz Tuzle, te još 120 njih znanih i neznanih.“
U ime Planinarskog društva „Granaš“ zahvale idu najprije fantastičnoj ekipi organizatora TRK „Majevica“, učesnicima Trail-a , timu Civilne zaštite Brčko distrikta, Klubu Off Raod Brčko 4x4, brojnim volonterima, Klubu Ljubitelja prirode Brčko i svima ostalim koji su na bilo koji način dali doprinos uspješnoj organizaciji „Majevica Trail 2020“.

Brčko distrikt Vrijeme