Obilježavanje dana planinarskog društva "Granaš" pod nazivom "Dani zove" održani su u Gornjem Zoviku na obroncima Majevice, a središnji događaj odvijao se kod planinarskog doma Sveti Bernard.


Iako je u Brčko distriktu još uvijek na snazi vanredno stanje zbog epidemije uzrokovane Corona virusom, mjere zaštite i ograničenja koje je zapovjedio krizni stožer Vlade Brčko distrikta, omogućile su nešto skromniju proslavu.
Kao i na svakoj planinarskoj fešti planinari i ljubitelji prirode imali su prigodu hodati dvije odabrane staze. Nešto duža staza 2 "Štrepci" duljine 8,5 km hodana je od strane većine pristiglih planinara, a manje raspoloženi hodali su stazu 3 "Peškiri" duljine 6,2 km.
Obzirom da PD "Granaš" proističe iz Zovika, ime manifestacije "Dani zove" se samo nametnulo, a budući da je i blagdan svetog Bernarda zaštitnika planinara sredinom lipnja, kao i podatak da je planinarski dom Sveti Bernard upravo i svečano otvoren u istom periodu 2018. godine, za dan Društva je i izabran ovaj termin.
Kako bi gosti okusili ljekovita svojstva Zove, članice PD "Granaš" su na tradicionalan način pripremile sirup od Zove koji je služen na izletu. Gosti su si takođe mogli priuštiti svoj dio zdravog napitka izložen na Info pultu kod planinarskog doma.
Učešće u planinarskom izletu uzeli su članovi 15 planinarskih društava i klubova sa oko 70 planinara. Nakon odhodanih staza, provjereni kuhari PD "Granaš" priredili su planinarski grah za sve učesnike i posjetioce.
Nakon ručka uslijedila je planinarska zabava uz glazbu u živo, a veselje je nastavljeno do primjerenog vremena.

Dani Zove 2020

Brčko distrikt Vrijeme