Tim za pomoć u našim mjestima vrši dostavu lijekova i neophodnih prehrambenih proizvoda ugroženim kategorijama stanovništva :


1. Osobe sa 65+ godina,
2. Osobe u samoizolaciji,
3. Kronični bolesnici (bez obzira na dob),
4. Osobe u karanteni
5. Osobe u trajnoj socijalnoj potrebi

Obzirom da se situacija vezana za pandemiju virusa COVID-19 (Korona virusa) u našim mjestima usložnjava, dajemo preporuke kako bi na najkvalitetniji način uspjeli dostaviti najpotrebnije ugroženim skupinama stanovništva.
-  Osobe starosne dobi 65+ , osobe u samoizolaciji, koje nisu u stanju nabavke neophodnih lijekova i prehrambenih sredstava preko najbližih osoba (ukućana, rodbine ili susjeda) narudžbe raditi za tjedan dana.
-  Kronični bolesnici ne trebaju ići u ambulantu u Gornji Zovik po recepte nego je dovoljno telefonski ( 049 749 107 ) poručiti, a član tima za pomoć će podići recepte u ambulanti i nabaviti potrebite lijekove u najbližoj ljekarni.
-  Osobe u trajnoj socijalnoj potrebi putem poziva telefonom članu tima za pomoć (volonteru) poručuje prehrambena sredstva neophodna za život.
-  Osobe u karanteni također putem poziva Crvenom križu ili poziva članu tima za pomoć u našim mjestima poručuju neophodno, a članovi tima će uz punu suradnju sa policijom i Crvenim križom vršiti eventualnu dostavu do kućne adrese.

Molimo rodbinu starijih osoba koje ne koriste suvremeni način komunikacije da se upoznaju sa problemima i potrebama svojih bližnjih te o tome izvijeste nekoga iz tima za pomoć.

Brčko distrikt Vrijeme