S obzirom na novonastalu situaciju s pojavom zaraznog Corona virusa (virusa Covid-19), dio članova PD „Granaš“ stavio se na raspolaganje Vladi Brčko distrikta za pomoć starijoj populaciji, osobama u samoizolaciji kao i osobama koje nisu u mogućnosti obavljati svakodnevne životne potrebe u smislu redovite nabavke lijekova i hrane zbog slabe mobilnosti i ne postojanja gradskog prijevoza.

Planirano područje djelovanja grupe za početak su mjesne zajednice Štrepci, Gornji Zovik i Donji Zovik, a prema potrebi može se proširiti područje djelovanja na mjesne zajednice Boće, Boderište, Dubravice Donje ...
Popis osoba na raspolaganju:
1. Filip Filipović .......................063 954 005 ( Viber, WhatsApp)
2. Franjo Tufekčić.....................063 342 112 ( Viber, WhatsApp)
3. Zvonko Zečević ....................063 703 437 ( Viber, WhatsApp)
4. Mirko Zečević – Tadić..........063 852 452 ( Viber, WhatsApp)
5. Anto Filipović ...................... 063 384 332 ( Viber, WhatsApp)
6. Franjo Blažević .................... 063 877 905 ( Viber, WhatsApp)
7. Zvonko Josić ....................... 063 949 938 ( Viber, WhatsApp)

Ukoliko se ukaže potreba za dodatnim angažmanom većeg broja osoba, prema naputku Kriznog stožera Vlade Brčko distrikta popis osoba na raspolaganju će biti proširen.

Napomena:
Prema zapovijedi Kriznog stožera Vlade Brčko distrikta od 23.03.2020. godine Odjeljenje za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH će sve organizacije, grupe građana i pojedince uputiti na Crveni križ Brčko distrikta BiH koji će izvršiti upute, obuke i objašnjenja te ih upoznati s procedurama. Nakon izvršene obuke, Krizni stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH može izdati potvrde za izvođenje određenih aktivnosti za sve registrovane organizacije, grupe građana i pojedince. Organizacije, grupe građana i pojedinci koji dobiju potvrdu mogu vršiti aktivnosti na terenu, s tim da imaju obavezu jednom dnevno, najkasnije do 17.00 sati, Crvenom križu Brčko distrikta BiH dostaviti spisak izvršenih aktivnosti. Spisak će sadržavati ime i prezime korisnika, broj osobne karte i vrstu aktivnosti sa specifikacijom.

 

Brčko distrikt Vrijeme