Planinarski trojac, Zvonko Josić-Gile, Ivo Marković-Čaki i Dražen Brkićdana 17.08.2023. godine uputili su se na samostalnu ekspediciju na planinu Korab koji je najviši vrh istoimenog planinskog lanca i četvrta po visini planina koja se nalazi u potpunosti na Balkanskom poluotoku te na Prokletije - planinski masiv u sjevernoj Albaniji, istočnoj Crnoj Gori i na zapadu Republike Kosova.

Trećeg dana samostalne ekspedicije, planinarski trojac je uspeo Jezerski vrh - najviši vrh planinskog lanca Prokletije i Dinarida s 2 694 m. Vrh se administrativno nalazi u sjevernoj Albaniji, u oblasti Velika Malesija, blizu crnogorske granice.

Nakon odmora i putovanja do slijedeće planine, dana 20.08.2023. godine zastava PD „Granaš“ zavijorila se i na vrhu Korab na 2.764 m n/v .

Samostalna ekspedicija završila je sa velikim dojmovima o sredinama iz kojih su kretali na vrhove, te su „razbili“ negativan dojam o uređenosti Albanije. Veliki je broj uređenih objekata koji pružaju usluge brojnim planinarima koji su Korab odredili kao destinaciju planinarenja.  

Čestitke ekipi.

 

Brčko distrikt Vrijeme