Poodmaklo je već vremena od održavanja tradicionalnog izleta „Ljeto župe Zovik“. Kao i svake godine na dan 13. kolovoza održava se izlet koji ima za cilj okupiti sve članove i simpatizere PD „Granaš“ na lokaciji planinarskog doma Sveti Bernard.

Iako je termin bio odveć popunjen i drugim dešavanjima u župi Zovik – srebrna, 25-ta obljetnica misništva don.Ive Zečević, sijelo i  zavičajni susreti Donji Zovik, svadbe i večeri „uoči svadbe“... na izletu se kao i svake godine pojavio zavidan broj izletnika. Pješačile su se dvije staze iz dva pravca, jer Štrepčani ne odstupaju od svog pravca dolaska planinarskom domu staza Štrepci-Vonjavka-Torovi-dom, a Zovičani su kao i uvijek odšetali stazu crkva-Bunarić- planinarski dom. Tradicionalni planinarski ručak kuhan u velikom loncu je „skoro pa nestao“ u kratkom vremenu. Priliku za podrobnije informacije o radu, uspjesima društva i problemima u funkcioniranju svi članovi i simpatizeri mogli su dobiti uz zajedničko druženje za, i nakon ručka.

Iako je pravilo da se na dan izleta pije i jede „mukte“, bez obaveze plaćanja, samoposluživanjem uz lonac i šank, i ove godine diskretnim (a transparentnim) prilozima prikupilo se sredstava koja barem tri puta premašuju uložena. Druženje uz pjesmu i „čašicu razgovora“ trajalo je do predvečerja, jer se imalo u obavezi sudjelovati i na sijelu „Zavičajni susreti“ u Donjem Zoviku.

Zahvala svim podupirateljima PD „Granaš“ na posjeti, daru i riječima potpore, jer i postojimo sa ciljem održavanja zajedništva u radu, razgovoru i druženju a na dobrobit zajednice. Do godine sa više sadržaja i u ljepšem izgledu doma i okolice.

 

Brčko distrikt Vrijeme